یکشنبه ۱۸ شهریور ۰۳
پارچه لینن قدیمی ترین پارچه است که در گذشته این پارچه برای مومیایی کردن اجساد در مصر باستان به کار برده می شد. امروزه نیز پارچه لینن به دلیل نرمی و استحکام مورد توجه تولیدکنندگان لباس و صنعت مد قرار گرفته است. در این مقاله از فروشگاه اینترنتی فردوس آنلاین قصد داریم به بررسی پارچه لنین، کاربرد، ویژگی های آن بپردازیم و کلیه نکات پارچه لینن را به شما بگوییم. با ما همراه باشید.

پارچه لنین چیست و چگونه به دست می آید؟
پارچه لینن یا به اصطلاح عوام «لنین» از سری پارچه های باکیفیت و سبک است که از گیاه کتان ساخته شده است. واژه لینن از واژه لاتین « لینوم » ( linum ) و واژه یونانی « لینون » ( linon )، ریشه گرفته که به معنای بذر کتان می باشد.

تبدیل کتان به پارچه یک فرایند پیچیده و سخت است. برای این کار الیاف سفت از ساقه های چوبی گیاه کتان بایستی جدا شوند و برای ریسندگی در فرآیند چند مرحله ای برای بافت پارچه لینن آماده شوند. الیاف لینن را با انواع دیگر الیاف طبیعی و مصنوعی مثل الیاف پنبه‌ ای و ابریشمی نیز ترکیب می ‌کنند.  

از پیشینه پارچه لنین چه می دانید؟
همان طور که در بالا گفتیم، پیشینه پارچه لینن به مصر باستان برمی گردد . در ابتدا رنگ این پارچه سفید بود. اما با گذر زمان و به مرور، به کشورهای مختلفی صادر گشته و در رنگ های مختلف تولید و استفاده شد.

در اوایل قرن نوزدهم ساخت پارچه لنین از کشور ایرلند، بلژیک و ایتالیا شروع شد. سپس به هند، چین و اروپای شرقی و  تقریبا به تمام کشورها راه پیدا کرد. پارچه لینن امروزه به یکی از پرکاربردترین پارچه ها در سراسر دنیا تبدیل شده است.

کاربرد پارچه لنین
پارچه لینن تنوع گسترده ای دارد و در صنعت مد و ساخت انواع لباس مانند شومیز و مانتوهای زنانه تابستانی و سایر لباس ها به کار برده می شود.

همچنین این پارچه برای ساخت روتختی، رومیزی، کوسن و پرده بسیار مناسب است. به دلیل نرمی و لطافت زیاد در ساخت لباس کودکان و همچنین بستن انواع زخم می توان از این پارچه باکیفیت نیز استفاده کرد.

انواع پارچه لینن
پارچه لینن انواع مختلف دارد. انواع پارچه لنین شامل لینن ساده بافت، لنین داماسک ، لینن شل بافت، لنین ترک و لینن پوششی می شود . هر کدام از انواع پارچه های لنین رنگ و طرح خاص خود را دارند.

ویژگی های پارچه لینن چیست؟
پارچه لنین به دلیل ویژگی های منحصر به فرد خود همواره در صنعت لباس، استایل و مد به محبوبیت رسیده است. اساسی ترین ویژگی های پارچه لینن شامل موارد زیر می شود:

• برخورداری از استحکام بالا
استحکام بالا اصلی ترین مزایای پارچه لینن محسوب می شود. به دلیل بهره گیری از این ویژگی، پارچه لنین برای ساخت انواع لباس مردانه و لباس زنانه و استایل بسیار مناسب است.

• تنفس پذیری خوب
پارچه لنین بافت بسیار خنکی دارد. منافذ بین بافت های آن هوا را به خوبی عبور می دهد و هوا به راحتی داخل این پارچه به جریان می افتد. برای همین یکی از بهترین گزینه های پارچه برای آب و هوای گرم و مرطوب محسوب می شود.

• نرمی و لطافت
پارچه لینن بسیار نرم و لطیف است.  به طوری که هیچ گونه حساسیتی ایجاد نمی کند. از همه مهم تر، پس از چندین بار استفاده و شست و شو، هم چنان نرم و لطیف باقی می ماند.

• جذب رطوبت بالا
این پارچه بهترین جذب کننده رطوبت است و قادر است تا  20 درصد از وزن خود را با آب جذب کند. پس به راحتی نیز خشک می شود. برای همین در فصل تابستان عرق روی لباس برجای نمی گذارد. این پارچه بهترین انتخاب در تابستان و برای استایل تابستانه است.

• دوستدار محیط زیست
برای ساخت پارچه لینن از آفت کش کمی استفاد می شود. در ساختار این پارچه هیچ گونه مواد سمی و مضر به کار برده نشده است و اصلا برای محیط زیست آلودگی ایجاد نمی کند.

• سبک بودن
تراکم پارچه لینن بسیار کم است. برای همین وزن کمی دارد و راحت است. برای همین در ساخت انواع لباس خواب به کار برده می شود.

• فاقد پلاستیک
پارچه لنین تقریبا فاقد پلاستیک و طبیعی است. این ویژگی باعث شده است تا بوی بدن لباس هنگام عرق کردن جلوگیری کند. بنابراین بهترین انتخاب برای شما خوش پوشان در فصل گرم سال محسوب می شود.

• اتوپذیری راحت
درست است که پارچه لینن به راحتی چروک می شود. اما به همان راحتی چروک های آن باز و صاف می شود.

• ظاهر شیک و تمیز
پارچه لنین ظاهر شیک و تمیزی دارد. به هیچ عنوان پرز نمی دهد،  چرک و لکه روی آن باقی نمی ماند و به آسانی پاک می شود . به دلیل برخورداری از ظاهری شیک و ظریف برای تولید مانتو کتی ، کت مردانه ، کت و شلوار زنانه  بهترین گزینه به شمار می رود.

• قابلیت ست کردن
پارچه های لنین علاوه بر طیف وسیع رنگی، تنوع زیادی در طرح و مدل نیز دارند. به دلیل داشتن این ویژگی، کار ست کردن پیراهن و مانتو با کیف و کفش را برای دختران و بانوان راحت تر می کنند.

تفاوت پارچه لینن با پارچه نخ پنیه چیست؟
پارچه های لینن و پارچه نخ پنبه هر کدام دارای ویژگی های خاص خود می باشند. اما تفاوت هایی هم دارند که اصلی تفاوت پارچه لنین با پارچه نخ پنبه عبارتند از:

پارچه لنین در مقایسه با پارچه های نخی بسیار درخشان تر و زیباتر است.
پارچه لینن از بافت مستحکم و مقاوم بهره برده است. به طوری که استحکام الیاف آن از پنبه هم بیشتر است.
الیاف سلولزی محکم پارچه لینن باعث استحکام و دوام بیشتر آن شده است. بنابراین پارچه لنین نسبت به پارچه های پنبه و کتان انعطاف پذیری و ماندگاری بالاتری دارد.
پارچه های نخی و پارچه های لنین هر دو بعد از شستن چروک می شوند . اما چروک شدگی پارچه های لنین بیشتر از پارچه های نخی است
پارچه های لنین از خاصیت آبگیری طبیعی برخوردار هستند. به طوری که به راحتی خشک می شوند اما نخ رطوبت را به خوبی جذب می کند و توانایی آبگیری پارچه های نخی نسبت به پارچه های لینن کمتر است.
پارچه لنین به دلیل داشتن بافت توخالی نسبت به پارچه نخی تنفس پذیری بیشتری دارد.
نکات مراقبت و نگهداری از پارچه لینن
برای اینکه بتوانید با پوشیدن لباس از جنس لنین همواره شیک و خوش استایل دیده بشید، باید به چند نکته توجه کنید:

جنس پارچه لینن خشک است و کش نمی آید. پس اگر تحت فشار قرار بگیرد، بافت های آن خراب می شود و پارچه از بین می رود.
پارچه لنین خیلی زود چروک می شود. برای همین بهتر است هنگام تا کردن لباس از جنس لنین دقت کنید.
از آن جایی که پارچه لنین کشی نیست، به راحتی چروک می شود و نباید یقه لباس یا کت لنین شما تحت فشار قرار بگیرد.
برای اینکه این پارچه بتواند ظاهر خودش را حذف کند بهترین کار این است که لباس های لینن را به صورت طولانی مدت تا نکنید.
مواظب باشید که پارچه لینن را فقط با آب سرد شست و شو کنید. و در هنگام شست و شو لباس های خود را به پشت برگردانید تا دچار تغییر رنگ نشوند.
برای اتو کردن لباس های لنین اجازه دهید تا آن به خوبی خشک شود. زیرا این کار باعث چروک شدن بیشتر پارچه می شود.
بهترین دما برای اتو کردن پارچه لنین دمای متوسط است. چون دمای زیاد می تواند به بافت های پارچه آسیب وارد کند.
بهترین راه برای شست و شوی پارچه لنین شستن با دست است. در صورتی که از ماشین لباس شویی برای شست و شوی این پارچه استفاده می کنید، برای افزایش طول عمر آن بهتر است، پارچه را در دمای پایین و روی حالت حساس شست و شو دهید.
برای نرم کردن پارچه لینن می توانید از روش های خانگی مانند: شست شو با آب سرد و سرکه و هم چنین مخلوط گلیسیرین و آب استفاده کنید.
منبع:فردوس آنلاین
تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.